Parentshouses

Parentshouses

Parentshouses zijn er sinds 2013. Deze woningen bieden onderdak aan meerdere ouders met kinderen. In 2013 begonnen in Amsterdam IJburg, nu zijn er maar liefst 17 parentshouses met in totaal 52 units. 

Deze huizen zijn “er om tijdelijke woonruimte te bieden aan ouders met kinderen die zich in een echtscheiding situatie bevinden. Als samenwonen niet meer gaat ontstaat in de praktijk vaak zoektocht meestal voor één van de ouders naar geschikte woonruimte waarin ook de kinderen welkom zijn.

Woonruimte vinden in de buurt van je kinderen is moeilijk en dat leidt vaak tot veel extra spanningen dit door gedwongen samenwonen, onvrijwillig verder weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen. Allemaal niet bevorderlijk voor het welzijn van alle betrokkenen in deze toch al ingewikkelde en onrustige tijd. De gevolgen kunnen enorm zijn, contact verliezen met de kinderen, financiële problemen, inschrijven bij de voedselbank, het kwijtraken van werk en ziektekostenverzekering.

Parentshouses wil die vrije val voor zijn en zo een positieve bijdrage leveren in moeilijke tijden. Daarmee helpen wij zowel ouders als kinderen in echtscheiding-situaties.”

Meer informatie op: http://www.parentshouses.nl/

Postadres:

Maanglans 22A
3824 EB Amersfoort

mail@parentshouses.nl

Share This