Over Gescheiden Wonen
Waarom doen we wat we doen?
Achtergrond
Waarom deze missie?
Hoe we zijn begonnen
In 2018 heb ik mijn missie omschreven tijdens het jaarprogramma van 365 dagen succesvol. Wat al langer door mijn hoofd ging, kreeg ik nu eindelijk helder. En nu is het dan tijd om er écht iets mee te gaan doen. Want ik zie gescheiden ouders tussen de wal en het schip vallen, met getraumatiseerde kinderen tot gevolg. Ik geloof dat het anders kan en anders moet. Want scheidingen zijn allang geen taboe meer, niet altijd een eigen keuze en hebben meer gevolgen dan alleen voor de privésituatie. Ongeveer 86.000 kinderen krijgen ieder jaar met een scheiding te maken en huisvesting blijkt iedere keer een groot probleem. Dat moet anders kunnen!
Waar we in geloven
Samen staan we sterk en kunnen we veel bereiken, laten we de eerste stap zetten naar een gelukkig nahuwelijk met gelukkige ouders en kinderen.
Missie
Het is onze missie om kinderen en hun ouders een veilig thuis te bieden tijdens en na een scheiding. Wij geloven dat we op deze manier eerlijker, oprechter en beter een scheiding kunnen verwerken. Omdat de eerste levensbehoefte vervuld wordt, ontstaat er ruimte voor verwerking. De ouders, hun kinderen en andere ouders en kinderen leren van elkaar en scheppen samen hun mooie, nieuwe toekomst op hun eigen unieke en creatieve manier. Want de blije kinderen van nu zijn de gelukkige volwassenen van de toekomst.
Informatieplatform
Kennisbank, achtergrond en transparantie. Dat zijn de kernwoorden voor het informatieplatform. Bij welk loket klop je aan? Welke organisatie kan en welke organisatie móet je verder helpen? Waar begin je? Wat is er allemaal (on)mogelijk? Wij proberen deze informatie zo toegankelijk mogelijk te maken, want termen als WMO, SMO en woondeals krijg je niet dagelijks te horen. Zo snel mogelijk en op de juiste manier een woning vinden, daar strijden wij voor.
Mijn verhaal
Eind 2014 keek ik naar de jeugdserie ‘een vrolijke kerst‘, waarbij een rijk gezin alles kwijtraakt door onbetaalde rekeningen. Het gezin vindt onderdak bij hun huishoudster, die in een gigantisch anti-kraak pand woont met andere (excentrieke) mensen. De moeizame start, de weerstand van de moeder, het schuldgevoel van de vader, de puberende zoon, de verwende maar schattige dochter en de enthousiaste zoon komen allemaal voorbij.
Deze serie raakte mij, omdat het zo mooi laat zien dat geluk overal te vinden is. Dat we niet allemaal perse een mooi huis en een grote auto nodig hebben om gelukkig te zijn. En dat de individualisering ons toch niet brengt wat we jaren geleden dachten. Maar het leerde me vooral dat een ogenschijnlijk uitzichtloze situatie de grootste levenslessen kan bieden. Lees verder