Meldpunt Gescheiden Wonen

 

Dit meldpunt is in het leven geroepen om de zichtbaarheid van de huisvestingsproblematiek bij echtscheiding te vergroten. Er zijn namelijk geen gegevens bekend over gescheiden ouders die problemen ondervinden bij het vinden van een woning na een scheiding. Aantal scheidingen wordt geregistreerd, betrokken kinderen ook en daklozen worden ook geregistreerd. Maar wat als je noodgedwongen samen blijft wonen? Of als je tijdelijk bij een vriend op de bank slaapt?

Deze gegevens worden niet geregistreerd, omdat het niet bekend is. Er is geen instantie waar je melding doet van je problemen. Soms is een makelaar op de hoogte, vrienden en familie weten het, een enkele keer wordt toch geprobeerd die urgentieverklaring aan te vragen. Maar dit is versnipperde informatie en het wordt niet vastgelegd.

Dit meldpunt wil hier verandering in brengen. Want ergens hebben we wel het onderbuikgevoel dat het om grote aantallen gaat. Pas als het probleem écht zichtbaar is, kan de overheid het op de agenda zetten en dit probleem centraal aanpakken.

Dus ondervind jij problemen met je huisvesting? Weet je niet waar je terecht kunt? Deel je verhaal en creëer zichtbaarheid.

Meldingsformulier

  PERSOONSGEGEVENS

  Naam

  Geslacht (verplicht)


  Woonplaats (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer

  Wat is je bruto maandinkomen? (We vragen dit om een uitspraak te kunnen doen over de benodigde woonruimte. Tel hiervoor je loon/uitkering en eventuele partneralimentatie mee)

  Zijn er minderjarige kinderen betrokken?


  Indien ja, hoe oud zijn de kinderen?  SCHEIDING/RELATIEBREUK

  Heb je problemen (ondervonden) bij het vinden van woonruimte?


  Hoe lang ben je op zoek (geweest) naar een nieuwe woning? (aantal maanden)

  Wanneer is de relatiebreuk tot stand gekomen? Kies de datum die het dichtst bij het besluit ligt, ook als dit besluit van één kant kwam)


  WOONSITUATIE

  Waar woon je nu?

  Is dit een permanent adres, kun je hier blijven wonen?


  Waar woont je ex-partner?


  SITUATIEBESCHRIJVING

  Jouw verhaal
  Mag een journalist contact met u opnemen indien deze op zoek is naar verhalen om te delen? (we geven uw gegevens nooit zomaar en vragen eerst uw toestemming wanneer een aanvraag binnenkomt)
  Share This