Heerde
Gelderland
Urgentie
Urgentie mogelijk?
Ja,Maximaal één ouder krijgt urgentie. Aanvulling gemeente: De gemeente Heerde heeft een Huisvestingsverordening die u kunt vinden op de site van de gemeente.
Hierin worden alle “regels” voor huisvesting genoemd. De regels om urgentie aan te vragen en hoe dat in zijn werk gaat kunt u hier ook grotendeels vinden.
Verdere regels hierover en de kosten voor de aanvraag van een urgentie kunt u vinden op de site van Enserve, zij handelen voor de gemeente de urgentieaanvragen af.
Op die site kunt u de gemeente Heerde aanklikken en daarin vindt u de verdere informatie.
Kosten aanvraag urgentieverklaring
75 euro
Waar aanvragen
Urgentiecommissie Enserve
Overige informatie
Informatie over je gemeente die je kunt gebruiken bij de zoektocht naar een nieuw thuis
Wonen vakantiepark of camping toegestaan of gedoogd?
Permanent wonen op een vakantiepark of camping is niet toegestaan in de gemeente. Hierop wordt gehandhaafd. Dit geldt over het algemeen voor alle gemeente op de Veluwe
Specifieke woonprojecten?
nee
Actieve woningcorporaties
Woonstichting Triada
Scheidingsloket?
Voor vragen en eventuele hulp kan men de zorglijn van de gemeente bellen telefoonnummer 0578 699 499. Dit nummer is op alle werkdagen bereikbaar tot 17.00 uur. Voor vragen over hoe verder na een scheiding waarbij kinderen zijn betrokken kan men vragen naar de gezinscoach. Zij gaat dan samen met de persoon en eventueel de kinderen kijken hoe nu verder. Vragen over hoe verder na een scheiding maar er zijn geen kinderen aanwezig kan men vragen naar de sociaal werker.
Wachttijd volgens gemeente
De wachttijd op een sociale huurwoning in de gemeente is gemiddeld 8/10 jaar
Wachttijd volgens NOS
Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend