Groningen

Groningen

Kies andere gemeente

Urgentie

Urgentie mogelijk?

Misschien. Enkel als beide ouders geen woning hebben. Indien een van de ouders een woning heeft, dan wordt geen urgentie verleend. Aanvulling gemeente: Dit is afhankelijk van de omstandigheden. Vaak is dit inderdaad mogelijk voor de ouder waar de kinderen (grotendeels) verblijven. Verdere informatie is te vinden via: https://woonurgentiegroningen.nl

Kosten aanvraag urgentieverklaring

gratis

Waar aanvragen

woningurgentiegroningen

 

Overige informatie

Informatie over je gemeente die je kunt gebruiken bij de zoektocht naar een nieuw thuis

Wonen vakantiepark of camping toegestaan of gedoogd?

Nee

Specifieke woonprojecten?

Ja, via van Wijnen. Aanvulling gemeente: We zijn met de corporaties bezig om flexwoningen te realiseren. Flexwoningen zijn kwalitatief hoogstaande, verplaatsbare huizen die tijdelijk onderdak bieden aan woningzoekers. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om de huisvesting van (internationale) studenten, statushouders en economisch daklozen. Daarnaast dienen de woningen ingezet te worden voor bewoners die vanwege wijkvernieuwing tijdelijk onderdak nodig hebben. Het streven is dat de eerste woningen eind dit jaar worden opgeleverd. In totaal zal het gaan om 500-100 woningen.

Actieve woningcorporaties

De Huismeesters, Nijestee, Lefier, Wierden en Borgen, Patrimonium, Woonborg, SSH en Woonzorg Nederland.

Scheidingsloket?

Nee er is geen specifiek scheidingsloket. Inwoners kunnen voor al hun ondersteuningsvragen, dus ook die op het gebied van scheidingsproblematiek, terecht bij WIJ Groningen maar WIJ heeft daar geen apart loket voor ingericht.

Wachttijd volgens gemeente

In 2021 was de gemiddelde inschrijftijd 5,9 jaar en de gemiddelde zoektijd 2,9 jaar.

Wachttijd volgens NOS

2 jaar en 6 maanden van inschrijving totdat je actief gaat zoeken, 2 jaar en 5 maanden tijd waarin je actief naar een woning zoekt, totale inschrijfduur 4 jaar en 11 maanden.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend